Slaapkamer make-over

Inmiddels woon ik vier jaar met veel plezier op mezelf in een leuk appartementje in Utrecht. Ik vind het heerlijk om in de stad te wonen, en kan heerlijk genieten van mijn knusse woning die ik helemaal zelf heb ingericht. Toch is mijn smaak de afgelopen jaren verandert en wilde ik mijn slaapkamer graag een make-over geven zodat deze weer helemaal bij me past. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken!

Ik heb eerst goed gebrainstormd over hoe ik wilde dat mijn kamer eruit ging zien en inspiratie opgedaan op diverse sites zoals vtwonen. Daarna heb ik een simpele schets op papier gemaakt en  ben ik aan de slag gegaan.

De muren – Super belangrijk vond ik het kiezen van de juiste kleur voor op de muren.  Ik wil dat mijn slaapkamer rust en warmte uitstraalt en dat ik na een drukke dag thuiskomen echt het gevoel heb dat ik kan ontspannen. Ik heb ervoor gekozen om één muur te behangen met een lichtgrijs behang met een patroon. De andere muren heb ik heel licht grijs geverfd.

De vloer – Ik heb altijd een laminaatvloer gehad omdat ik dit makkelijk vond met schoonmaken. Toch vond ik de vloer geen warmte uitstralen en had ik bovendien altijd erg koude voeten. Verder is mijn woning best gehorig en moet ik continu erg zachtjes doen. Ik heb daarom besloten om voor tapijt te gaan. Na wat research kwam ik erachter dat je super handige tapijttegels hebt! Dit is makkelijk te leggen en je kunt er creatief mee omgaan. Ik wilde zelf een rustige vloer dus heb besloten om voor één kleur te gaan. Het is een zandkleurig tapijt en ik ben er erg blij mee. Ik heb de tapijttegels gekocht bij Magic Carpets.

bed

Meubels en decoratie – Ik heb een heerlijk box spring met zandkleurig beddengoed, veel kussens en een dikke sprei.

Op mijn nachtkastjes heb ik twee leuke lampjes, een klein plantje en heerlijke vanille geurkaarsen staan. Mijn kledingkast is wit en daarnaast heb ik een klein bureautje dat ik als opmaaktafel gebruik. Boven het tafeltje hangt een spiegel. Verder heb ik nog twee leuke grijze gebreide poefen staan. Mijn kamer is nu twee weekjes zo en ik ben er heel erg blij mee. Mijn slaapkamer voelt heel warm en past helemaal bij me. Hebben jullie nog tips of zelf een leuke make-over gedaan? Laat het weten in de comments!